About Struga Poetry Evenings

This author has not yet filled in any details.
So far Struga Poetry Evenings has created 64 blog entries.

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2017

СВП и Тиквеш преку стихови ја раскажаа винската приказна за Македонија

На манифестацијата „Мостови“ врачени најпрестижните признанија на Струшките вечери на поезијата

СВП е одлична можност да се слушнат поети од целиот свет

„Светлината на Света Гора“ на Иван Џепароски добитник „Браќа Миладиновци“ за 2016

Почнаа 55. Јубилејни Струшки вечери на поезијатa

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

ПОТЕСЕН ИЗБОР ЗА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ЗА 2016

Почина Ив Бонфоа, најпознатиот современ француски поет и добитник на „Златен венец“ на СВП во 1999 година

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2016 година

Обраќање на Маргарет Етвуд, лауреат на наградата „Златен венец“ 2016

Маргарет Етвуд е добитник на „Златен венец“ 2016

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2016

ПРОГРАМА НА ЗИМСКИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА СВП 2015

ПОЧИНА УНГАРСКИОТ ПОЕТ ФЕРЕНЦ ЈУХАС, ДОБИТНИК НА ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ НА СВП ВО 1992 ГОДИНА