1 06, 2020

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ во 2020 година, за најдобра поетска книга меѓу две фестивалски изданија на СВП

24 04, 2020

MBRËMJET E POEZISË SË STRUGËS JANË PJESË E „FESTIVALIT TË SHPRESËS”

24 04, 2020

„Струшки вечери на поезијата“ e дел од „Фестивалот на надежта“

24 03, 2020

Поздравно обраќање на Амир Ор, добитникот на Златниот венец за 2020 година

21 03, 2020

Израелскиот поет Амир Ор е добитникот на наградата „Златен венец“ на СВП за 2020 година

16 01, 2020

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2020 за потреба од вработување на работник, на определено време

4 01, 2020

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ за 2020 година

25 09, 2019

Почина бугарскиот поет Љубомир Левчев, добитник на Златниот венец на СВП во 2010 година

21 08, 2019

Официјален YouTube канал од фестивалот

15 08, 2019

За мојот југ тагувам, а потоа се создавам – промо-видео за Струшките вечери на поезијата 2019

15 08, 2019

Голем број новости на овогодишното издание на Струшки вечери на поезијата

14 08, 2019

Објавена е програмата за 2019 година

14 08, 2019

Објавена листата на кандидати за наградата „Браќа Миладиновци“

31 07, 2019

Повик за волонтери на НУМ „Струшки вечери на поезијата“ за 2019 година/Thirrje për vullnetarë për INM “Mbrëmjet Strugane të Poezisë” 2019

15 07, 2019

Подготовките за „Струшки вечери на поезијата 2019 година“ се во завршна фаза