About Struga Poetry Evenings

This author has not yet filled in any details.
So far Struga Poetry Evenings has created 64 blog entries.

Со поезијата на светски поетски имиња на манифестацијата „Мостови“ завршија 54-те Струшки вечери

Портрет на лауреатот Беи Дао во црквата „Света Софија во Охрид

„Година без лето“ од Виолета Танчева-Златева добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

Поезијата на Адонис по 18 години повторно одекна низ поетска Струга

Почнаа 54-те Струшки вечери на поезијата

Беи Дао: „Златниот венец“ за мене е посебна чест

Буклет 2015

Програма 2015

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2015 година

Паула Бозалонго e добитник на наградата „Мостови на Струга“

Почина шведскиот поет Томас Транстромер, лауреат на Златен венец на СВП во 2003 година

Пуштена веб-страницата на Версополис по повод Светскиот ден на поезијата 2015

Кинескиот поет Беи Дао е добитник на „Златен венец“ за 2015 година

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2015

ВЕРСОПОЛИС (VERSOPOLIS / E(M)ERGING CREATIVITY)