About Struga Poetry Evenings

This author has not yet filled in any details.
So far Struga Poetry Evenings has created 64 blog entries.

ПОЧИНА СЛОВЕНЕЧКИОТ ПОЕТ ТОМАЖ ШАЛАМУН, ДОБИТНИК НА ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

Поетска вечер со Роман Кисјов и Имануел Мифсуд

ВЕРА ЧЕЈКОВСКА E ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ” ЗА 2014 ГОДИНА

Потесен избор за наградата „Браќа Миладиновци“ 2014

Конкурс за доделување на наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга

Почина Васко Граса Моура, добитник на Златниот венец на СВП во 2004 година

Почина полскиот поет Тадеуш Ружевич, добитник на Златниот венец на СВП во 1987

Светскиот ден на поезијата 2014

Хaри Мaн добитник на наградата „Мостови на Струга“ за 2014

Обраќање на Ко Ун по повод наградата „Златен венец“ на СВП за 2014 година

Ко Ун е добитник на „Златниот венец“ за 2014 година

Почина Хосе Емилио Пачеко, добитник на „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата за 2013

Почина големиот ирски поет Шејмас Хини, добитник на Златниот венец на СВП во 2001

Наградата „Енхалон“ за Мане Манушев

Ристо Јачев добитник на наградата „Браќа Миладиновци“