About Сашо

This author has not yet filled in any details.
So far Сашо has created 18 blog entries.

Израелскиот поет Амир Ор е добитникот на наградата „Златен венец“ на СВП за 2020 година

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2020 за потреба од вработување на работник, на определено време

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ за 2020 година

Почина бугарскиот поет Љубомир Левчев, добитник на Златниот венец на СВП во 2010 година

Повик за волонтери на НУМ „Струшки вечери на поезијата“ за 2019 година/Thirrje për vullnetarë për INM “Mbrëmjet Strugane të Poezisë” 2019

Подготовките за „Струшки вечери на поезијата 2019 година“ се во завршна фаза

Поетски портрет на лауреатот на „Златен венец“ на СВП за 2018 година

Поезија на пат – Битола

Поезија на пат – Прилеп

Поетско кафе и портрет на Адам Загајевски на СВП

Зоран Анчевски е добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

Говор за отворање на 57 Струшки вечери на поезијата

Втор ден: Портрет на Михаил Ренџов, доделување на наградата „Стојан Христов“ и симпозиум „Писмото во егзил/егзилот во писмото“

Омаж за Матевски, Ѓурчинов и Дирјан на СВП

Загајевски: Целиот мој живот е сеќавање на тоа што сум го изгубил