About Todorce Tasevski

This author has not yet filled in any details.
So far Todorce Tasevski has created 12 blog entries.

Поздравно обраќање на Амир Ор, добитникот на Златниот венец за 2020 година

Официјален YouTube канал од фестивалот

Објавена е програмата за 2019 година

Хрватската поетеса Моника Херцег е добитникот на наградата „Мостови на Струга“ за 2019 година

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2019 година

Поздравно обраќање на Ана Бландијана, добитничката на Златниот венец за 2019 година

Романската поетеса Ана Бландијана е добитникот на наградата „Златен венец“ на СВП за 2019 година

Почина современиот светски поет Вилијам Стенли Мервин, добитник на наградата „Златен венец“ на СВП во 2005 година

Почина поетот Ристо Ѓ. Јачев, добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2019

Почина поетесата Вера Чејковска, добитничка на наградите „Млада Струга“ и „Браќа Миладиновци“