24 08, 2018

Втор ден: Портрет на Михаил Ренџов, доделување на наградата „Стојан Христов“ и симпозиум „Писмото во егзил/егзилот во писмото“

24 08, 2018

Омаж за Матевски, Ѓурчинов и Дирјан на СВП

22 08, 2018

Загајевски: Целиот мој живот е сеќавање на тоа што сум го изгубил

21 08, 2018

ФЕСТИВАЛСКИ ВОДИЧ 2018

11 08, 2018

СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА 2018 ОД 22-27 АВГУСТ

25 07, 2018

Почина академик Милан Ѓурчинов, еден од основачите и претседател на Советот на СВП

7 06, 2018

Почина академик Матеја Матевски, добитник на „Златен венец“ на СВП во 2011 година

31 05, 2018

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2019 година

15 05, 2018

ПАУЛИ ТАПИО ОД ФИНСКА Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „МОСТОВИ НА СТРУГА“ ЗА 2018

21 03, 2018

Полскиот поет Адам Загајевски е добитник на „Златен венец“ на СВП за 2018 година

1 03, 2018

Поетите кои украдоа кајче во Струга

5 02, 2018

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2018

8 08, 2017

ПОТЕСЕН ИЗБОР НА ПОЕТСКИ КНИГИ КОИ КОНКУРИРААТ ЗА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ЗА 2017 ГОДИНА

31 05, 2017

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2017 година

7 04, 2017

Почина Макото Оока, добитникот на наградата „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата во 1996 година