21 03, 2017

Чарлс Симиќ е добитник на „Златен венец“ на СВП за 2017

24 02, 2017

Зимски поетски фестивал на СВП 2017 – Програма

23 02, 2017

ЗИМСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА СВП 2017

27 01, 2017

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2017

30 08, 2016

СВП и Тиквеш преку стихови ја раскажаа винската приказна за Македонија

28 08, 2016

На манифестацијата „Мостови“ врачени најпрестижните признанија на Струшките вечери на поезијата

27 08, 2016

СВП е одлична можност да се слушнат поети од целиот свет

26 08, 2016

„Светлината на Света Гора“ на Иван Џепароски добитник „Браќа Миладиновци“ за 2016

24 08, 2016

Почнаа 55. Јубилејни Струшки вечери на поезијатa

16 08, 2016

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

12 08, 2016

ПОТЕСЕН ИЗБОР ЗА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ЗА 2016

2 07, 2016

Почина Ив Бонфоа, најпознатиот современ француски поет и добитник на „Златен венец“ на СВП во 1999 година

31 05, 2016

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2016 година

21 03, 2016

Обраќање на Маргарет Етвуд, лауреат на наградата „Златен венец“ 2016

21 03, 2016

Маргарет Етвуд е добитник на „Златен венец“ 2016