29 01, 2016

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2016

5 12, 2015

ПРОГРАМА НА ЗИМСКИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА СВП 2015

4 12, 2015

ПОЧИНА УНГАРСКИОТ ПОЕТ ФЕРЕНЦ ЈУХАС, ДОБИТНИК НА ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ НА СВП ВО 1992 ГОДИНА

30 08, 2015

Со поезијата на светски поетски имиња на манифестацијата „Мостови“ завршија 54-те Струшки вечери

30 08, 2015

Портрет на лауреатот Беи Дао во црквата „Света Софија во Охрид

29 08, 2015

„Година без лето“ од Виолета Танчева-Златева добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

28 08, 2015

Поезијата на Адонис по 18 години повторно одекна низ поетска Струга

28 08, 2015

Почнаа 54-те Струшки вечери на поезијата

27 08, 2015

Беи Дао: „Златниот венец“ за мене е посебна чест

27 08, 2015

Буклет 2015

23 08, 2015

Програма 2015

2 06, 2015

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2015 година

2 04, 2015

Паула Бозалонго e добитник на наградата „Мостови на Струга“

27 03, 2015

Почина шведскиот поет Томас Транстромер, лауреат на Златен венец на СВП во 2003 година

21 03, 2015

Пуштена веб-страницата на Версополис по повод Светскиот ден на поезијата 2015