Небото, таа ноќ,

Ја проголта месечината.

Еден маж се насладуваше

на телото на неговата сопруга.

Се појави дете и тапкаше топка

Спроти ѕидот.

Таа вечер

Само бабичката

И кучето

Разбраа

Дека се ближи крајот.

 

Тие молчеа.

 

Превод: Марија Крстевска