Тоа е загноен иглен пердув
манијакално лижење по суви усни
бескрајното прскање.

Тоа е незаситното пиење
грубото дерење на насмевката.
Тоа е треперењето под тушот.

Тоа е безобличната молитва
изустена пред секој олтар и секој бог
тоа е приземјено еретички.

Тоа е сѐ што некогаш си заборавил, загубил, уништил
Блаженото тело во твојот ковчег.

Превод: Зоран Радически