зјапа, ненаситен,

заврзано бродско јаже

облак, облак.

Силуетата

на студот,

лилјакот,

плимата,

се перчи

гордоста,

штурец, штурец.

Во ноќта

молњи,

барут

во тегла,

ја прелева

својата река

со една перуника.

 

 

Превод: Никола Ѓелинчески