Мајка ми ги пушта молитвите да ѝ избегаат

Кон секое едно утро,

Кон секој минувач кој ни носи вести,

Додека го обвинува Господ

Оти сѐ уште не ѝ ги исполнил желбите.

 

Превод: Никола Ѓелинчески