Мртва птица живее овде
во кутија од износени чевли.

Овде не го зема последниот здив
туку се влече горе-долу.

Овде заплеткана околу
тој затвореноцрвен јазик
низ гркланот право во тој стомак
сѐ уште не е виден.

овде ништо не си се облекол
овде нема што да крвави,
овде голата кожа тешко станува студена.

 

Превод: Зоран Радически