На денот кога змејот хартиен седи во инвалидска количка до кај што окото гледа
Што може мојата љубов да стори за тебе?
Само биди среќен, љубов моја, да воздивнуваш со мене крај тебе
Љубовта моја ги убива зунзарите* во твојата соба
кога те нема
љубовта моја ја издржува самотијата на твојот дом место тебе
Но, не барај од љубовта моја да бара повеќе
од воздухот
или планетата Земја
Не е возможно да се биде жив на друг начин
Само биди среќен, љубов моја, да воздивнуваш со мене крај тебе
Превод: Горјан Костовски