Дејвид Пратер е роден во Дубо, Австралија во 1972. Неговата прва збирка поезија, Ќе исчезнеме, била објавена во 2007 год. Не говата поезија е објавувана во бројни Австралиски и меѓународни списанија, а своите дела тој ги има претставувано на фестивали во Австралија, Јапонија, Бугарија, Канада, САД и Холандија.