Родена на 22 Јули 1978 во Кавала, Грција. Пораснала во Јоханесбург, Јужна Африка каде што студирала на SAHETI, најголемото Хеленско училиште во Јужна Африка. Се вратила во Грција во 1995 и во 1997 студирала Психотерапија во Солун, Грција. Во 2003 започнала со пракса во Eleftheroupoli Kavala, каде што работи до денеска. Нејзината прва збирка со поезија е објавена во 2007.