Доминик Мауризи, родена 1961 година, живее и работи во Париз. Нејзините поеми и текстови се објавени во бројни списанија „Поезија”, „Европа”, „Патио”, „Августовски снег” итн. Се работи за текстовите: „Зимски ден”, „Еден боксер има повеќе среќа да го достигне својот ривал отколку еден уметник”, „Мал портрет на мојата мајка во мрежа”, „Книга за ноќта”, трите книги со поеми: Pacпopeди, Peктoвepco и Кучешки јазик во издание на Албертин и поемите „Златен пепел” во издание на Изолато и „Кажи му на Бог тоа што не требаше јас да го кажам” и „Таа година Флај” во издание на” Ле Арет”.

Песни: