Поет, преведувач, роден е на 19 февруари 1976 год. во Јапонија. Дипломирал на Универзитетот Осака Префектура, на катедрата за Француска култура. Член е на Асоцијацијата на Јапонски универзални поети, Поетско здружение Кансаи, уредник
на Англиско-јапонската меѓународна публикација „Поетски мост: АМА-ХАШИ“ www.ama-hashi.com. Член е на Поетското списани „ПО“ (Осака, Јапонија). Неговата прва книга „Уште еден збор за светот“, претставува придонес за Меѓународното списание: „Поетски мост: АМА-ХАШИ“

Песни: