Поет, есеист, почесен професор по филозофија, кој е роден во 1938, има издадено голем број стихозбирки, првата во 1961, а последната во 2008. Во 2009 учествувал на интернационалниот фестивал Струшки вечери на поезијата и за неговиот јубилеј во 2011 тој издава антологија на светски поети и од француски поети кои учествувале на фестивалот на конкурс на УНЕСКО.
Неговите дела се преведени на многу јазици и тој има бројни публикации во многу списанија.