Родена е во средновековниот град Мехелен, во Белгија (1964) каде станала воспитувачка во градинка. Така таа ги комбинирала двете нејзини страсти: децата и книгите.

Нејзината најголема страст била и сѐ уште е пишувањето поезија.

За да ги развие своите вештини за пишување, Карин не се плаши да посетува различни курсеви за пишување. Исто така, таа се пријавува на реномиран биенален курс, „Академија на писателите“ (2015-2016 година).

Поемите на Карин Де се објавени во широк спектар книжевни списанија и антологии во Белгија и Холандија. Многу од нејзините поеми се избрани на многу поетски конкурси, а голем број од нив се добитници на награди.

Таа не се плаши да ги стави своите поеми на сцена, токму напротив.

Песни: