Писател, поет, новинар и уредник. Неколку песни се преведени на неколку јазици како англиски, француски, германски,италијански, каталонски, португалски, српски, руски, словенечки, италијански, арапски, романски, холандски, монголски и персиски. Таа има бројни награди. Таа е судија и од порота на разни натпревари за национална и меѓународна поезија и раскази.