Марсио Андре е писател, уредник, интерпретатор, поет на дела што експериментираат со звукот и визуелното. Тој е роден во Рио де Жанеиро, но се преселил во Шпанија. Неговите песни се преведени на десет јазици и се објавени во бројни бразилски и меѓународни
антологии. Тие го инспирирале создавањето на кусометражниот филм „Евангелие според морето”, како и една документарна емисија која моментално се продуцира. Поучува напредни курсеви по креативно пишување и поезија што експериментира со звукот при Универзитот на Коимбра. Во 2008 година доби стипендија на Фондацијата од националната библиотека во Бразил. Како експериментален уметник, има создадено поетски дела што си играат со звукот и визуелното. Марсио Андре настапувал во неколку земји и одржал радиоактивна изведба на рушевините од напуштениот град Чернобил.

Песни: