Michael Hofmann poetМајкл Хофман е поет и преведувач со германско потекло и британско образование.

Тој е автор на две книги есеи и пет книги поеми, од кои најновата е One Lark, One Horse (2019).

Меѓу неговите преводи се драмите на Бертолт Брехт и Патрик Зискинд; избраните песни на Дарс Гринбајн и Готфрид Бен; и романите и расказите од, меѓу другите, Франц Кафка; Питер Стам; од неговиот татко, Герт Хофман; и четиринаесет книги од Џозеф Рот.

Тој редовно рецензира за London Review of Books и the NewYork Review of Books и предава на Катедрата за англиски јазик на Универзитетот во Флорида.

Песни: