Мохамед Милоуд Гарафи е роден во Беркан ( северниот дел на Мароко) во 1966г. Живее во Франција од 1990г. Тој пишува поезија на Арабски. Има објавено две колекции: “Изгореници на страста” (Мароко, 2002) и „Го преживувам мракот“ (2009 ).