Саскиа де Јонг (1973), има објавено неколку книги поезија. Нејзиното
деби се појави во 2004 година. Во текот на 2007 Де Јонг е визитинг писател на фламанското литературно списание Јанг, за кој што пишува нонсенс проза, речиси бесмислена драма и многу долга утописки песна. Во 2010 година објавува поетска книга за деца во комбинација со рачно цртани колажи.