Поет и преведувач. Роден е во 1963 година, дипломирал на Галатасарај колеџ и студирал менаџмент на Богазичи универзитетот. Тој работи како предавач на Универзитетот во Истанбул, на Катедрата за странски јазици. Тој е главен и одговорен уредник на Ç.N., Турско списание само за книжевен превод. Неговите песни се преведени на многу јазици. Тој е член на турскиот ПЕН, на Друштвото на писателите на Турција, Друштвото на турски автори и Друштвото на турски преведувачи.