Писател, новинар, преведувач, претседател на романското здружение на писателите, уредничка на списанието “Кроника”. Најпознати дела му се: “Ноќ во прво лице”, “Септември во Белгија”, “Поезија, слобода на внатрешниот егзил”, “Огледало на сонот”, како и уште триесеттина други, настрана дваесет дела преведени од странски, на романски јазик. Добитник е на многубројни признанија, меѓу кои и од самиот Претседател на Романија за посебни заслуги, како и од Здружението на писателите на Романија.