Зое Скоулдинг – меѓу нејзините најнови збирки поезија е и Остатоци од некој иден град, номинирана за Wales Book of the Year 2009 (Велшка книга на годината) 2009 год. Предавач е на Бангорскиот Универзитет и уредник е на меѓународниот тримесечник Велшка Поезија од 2008.

Песни: