Роден во 1971 год. Сух Батар аимаг, Уул-Бајан сум. Работи како уредник – новинар во Националната ТВ на Монголија. член е на Монголска Академија за култура, уметност и поезија и на Асоцијацијата на слободни уметници писатеили на Монгалија. Добитник на наградата„Сребрен пехар”, награда на меѓународна поетска асоцијација на Грција. Неговата книга „Небо на мисла” е преведена на Англиски, 2008 год. живее и работи во Улан батар, Монголија и во Даблин, Ирска

Песни: