Кога слетувам на аеродромот во Тајпеј чувството е навистина убаво
Зашто се враќам во татковината на моето детство
За жал, луѓето таму се гледаат како со странец

Кога слетувам на аеродромот во Пекинг чувството е навистина убаво
Зашто се враќам во моето родно место
За жал, во очите на старите јас сум Тајванец

Кога слетувам на аеродромот во Париз чувството е навистина убаво
Зашто пристигнувам во станот на Сена
Сите мои соседи Французи знаат дека сум Кинез

Не ми е гриза како се однесуваат со мене
Како странец, или Тајванец
Јас сум Кинез кој живее во Париз

Патувам слободно во трите града
И уживам во слободата
Кој вели дека сум носталгичен.