About Struga Poetry Evenings

This author has not yet filled in any details.
So far Struga Poetry Evenings has created 64 blog entries.

Почина Фатос Арапи, добитникот на наградата „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата во 2008 година

СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА 2018 ОД 22-27 АВГУСТ

Почина академик Милан Ѓурчинов, еден од основачите и претседател на Советот на СВП

Почина академик Матеја Матевски, добитник на „Златен венец“ на СВП во 2011 година

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2019 година

ПАУЛИ ТАПИО ОД ФИНСКА Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „МОСТОВИ НА СТРУГА“ ЗА 2018

Полскиот поет Адам Загајевски е добитник на „Златен венец“ на СВП за 2018 година

Поетите кои украдоа кајче во Струга

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2018

ПОТЕСЕН ИЗБОР НА ПОЕТСКИ КНИГИ КОИ КОНКУРИРААТ ЗА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ЗА 2017 ГОДИНА

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2017 година

Почина Макото Оока, добитникот на наградата „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата во 1996 година

Чарлс Симиќ е добитник на „Златен венец“ на СВП за 2017

Зимски поетски фестивал на СВП 2017 – Програма

ЗИМСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА СВП 2017